Eiken tafel

Met de aanschaf van een houten eiken tafel kun je gemakkelijk alle kanten op. Door het gebruik van een massief eikenhouten tafelblad creëer je binnen een handomdraai een specifieke sfeer naar jouw wens. Met de tafels die in onze webshop beschikbaar zijn al je vrienden en familie verassen. De kwaliteit en het oog voor detail is namelijk in één klap direct zichtbaar.

Verschillende soorten eiken houten tafel bladen

Eikenhouten tafels zijn er in veel verschillende soorten. Ga je voor een gladde variant die het geheel strak af kan maken of voor bijvoorbeeld een tafel die al wat meer geleefd is. Een tafel van eikenhout wordt op veel manieren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een tafel waar je de gehele boom nog goed kan herkennen. Ook zijn er kloostertafels die een geleefd uiterlijk hebben, alsof ze direct uit een klooster zijn gehaald. Een afgelakte tafel met rechte hoeken zal dan weer meer in een strakke inrichting beter passen. Voor elke woonkamer is er een massieve eikenhouten tafel te vinden.

Eiken tafel

Toepassingen van een eiken houten tafel

Zoals aangegeven kun je deze massief eiken eettafel op veel plekken in het huis kwijt. Uiteraard is één van de meest gebruikte plekken de eetkamer. Een eiken tafel is namelijk in veel verschillende afmetingen verkrijgbaar. Het hebben van een kleinere eetkamer is dan ook geen enkel probleem. Zo zijn er vierkante varianten verkrijgbaar die in de meeste kleinere eetkamers gemakkelijk zullen passen. Op het moment als je wat meer ruimte tot je beschikking in de eetkamer kun je gaan voor een grotere variant. Er is natuurlijk niets mooier dan met het hele gezin een uitgebreid dineren aan een massieve eikenhouten tafel.

Naast de eetkamer zijn er meerdere plekken waar deze tafel goed tot zijn recht komt. Wat te denken van een variant die wordt gebruikt als bureau. Door te kiezen voor eikenhout krijgt je werkkamer gelijk een zeer nette uitstraling. Ook kan deze tafel perfect dienen als bijvoorbeeld een vergadertafel.

Stel de eiken tafel zelf samen

De meeste eiken tafels die wij in onze webshop aanbieden zijn gemakkelijk zelf samen te stellen. Zo zijn de meeste tafels in een hoop verschillende afmetingen verkrijgbaar, zodat je vaak precies de tafel kan kiezen die jij voor ogen hebt. Naast de afmetingen van de tafel is ook de poot die hierbij hoort aan te passen naar je persoonlijke voorkeur. Ben je fan van een industriële inrichting en staat je huis hier al vol mee. Wees dan gerust. De meeste eiken tafels zijn ook beschikbaar met een industriële poot die naadloos zal aansluiten bij de rest van je interieur. Het kan natuurlijk ook zijn dat je voor een meer landelijke inrichting wilt gaan. Vaak zit je dan al goed met de houten poten die wij beschikbaar hebben op onze webshop.

Zoek de tafel op die jij voor ogen hebt door eerst te filteren op de gewenste afmeting. In dit overzicht zie je gelijk alle tafels die bij jouw wensen aan zullen sluiten. Je kan vervolgens heel gemakkelijk zien of de eiken tafel op maat met meerdere poten beschikbaar is en welke poten dit dan zijn.

  • In welke kleuren kun je een blank eiken tafel beitsen?

    Blanke eiken tafels kan je in diverse kleuren laten lakken of beitsen. Bij het bestellen van de tafel kan je hier een keuze in een lak kleur maken. Het is ook mogelijk de tafel blank te laten leveren en deze vervolgens zelf de beitsen of behandelen.

  • Hoe moet ik een blank eiken tafel behandelen?

    Een blanke eiken tafel kan je door ons met een lak laten behandelen. Hierdoor is je tafel goed beschermd tegen kringen en vlekken. Heb je al een blanken eiken tafel die nog behandeld moet worden dan kan je bij de bouwmarkt olie of lak kopen om de tafel te behandelen.